Duurzaamheid

Tien jaar geleden ging het gesprek rondom klimaatverandering vooral over de vraag: bestaat klimaatverandering wel en zo ja, hebben wij daar eigenlijk wel schuld aan? Gelukkig is er in tien jaar veel gebeurd en gaat het gesprek rondom klimaatverandering allang niet meer over die vraag, maar om concrete stappen en oplossingen.

Wij geloven dat er radicale veranderingen nodig zijn om klimaatverandering een halt toe te roepen, maar we geloven tegelijkertijd ook in ‘alle beetjes helpen’. Met Productieklus willen we graag daaraan bijdragen, aan die kleine beetjes. Events, conferenties en festivals gaan sowieso blijven bestaan. En als ze dan toch gaan plaatsvinden, laten we er dan in ieder geval voor zorgen dat de CO2-voetafdruk van deze events zo klein mogelijk blijft.

Materiaalgebruik
Zijn die roll-upbanners eigenlijk wel verantwoord? Moeten we het programma echt 700x uitprinten? Is het nodig dat de naambadges van plastic zijn? Kan de signage niet geprint worden op karton in plaats van foamboard? Wij bieden leuke, betaalbare oplossingen voor het laten maken, hergebruiken en huren van materialen voor de aankleding van elk event. Hierbij zetten we de uitstraling van jullie event uiteraard voorop.

Catering
Vleesarm, vega of vegan catering: ja graag! We werken niet met plastic verpakkingen of plastic bestek en borden. Wij huren liever servies of zorgen voor gebruik van verantwoord papier of karton. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan zorgen we ervoor dat overgebleven etenswaren na het event een goede bestemming krijgen en niet zomaar worden weggegooid.

 Afval
Tijdens en na elk event zorgen wij ervoor dat het geproduceerde afval goed wordt gescheiden en gerecycled.